Bunn:
1 rull ferdig kransekakemasse
Marengsskum:
Eggehvite fra 8 egg
450 gram sukker til sukkerlake
2 dl vann
1 ts vaniljeekstrakt
+ Ca 400 g mørk sjokolade
35 g delfiafett
Evnt nøtter, kokos som strø
Skjær tynne skiver av kransekakemassen (ca 1 cm). Trykk de litt flatere med hånden og stek skivene i ovnen på 185 C i ca. 7-8 minutter. De skal bli gylne. Avkjøl på rist.
Marengsskum:
Kok opp sukker og vann.
La det koke i 5-6 minutter til den tykner og blir som en sirup. Imens visper du eggehvitene på middels hastighet. Skru opp hastigheten etter et minutt eller to, så det blir et fast skum.
Sukkerlaken skal helst holde 120 grader. Ikke få panikk nå, har du ikke et steketermometer eller sukkertermometer, kan du bruke gamlemetoden. Ha et glass med kaldt vann ved kjelen. Dypp en skje i sukkerlaken og så rett oppi vannglasset. Bruk fingrene og se om du kan forme...
50% Complete
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.