Sjokoladeboller

Uncategorized Nov 10, 2020

Bunn:

1 rull ferdig kransekakemasse

 

Marengsskum:

Eggehvite fra 8 egg

450 gram sukker til sukkerlake

2 dl vann

1 ts vaniljeekstrakt

 

+ Ca 400 g mørk sjokolade

35 g delfiafett

 

Evnt nøtter, kokos som strø

 

Skjær tynne skiver av kransekakemassen (ca 1 cm). Trykk de litt flatere med hånden og stek skivene i ovnen på 185 C i ca. 7-8 minutter. De skal bli gylne. Avkjøl på rist.

 

Marengsskum:

Kok opp sukker og vann.

La det koke i 5-6 minutter til den tykner og blir som en sirup. Imens visper du eggehvitene på middels hastighet. Skru opp hastigheten etter et minutt eller to, så det blir et fast skum.

 

Sukkerlaken skal helst holde 120 grader. Ikke få panikk nå, har du ikke et steketermometer eller sukkertermometer, kan du bruke gamlemetoden. Ha et glass med kaldt vann ved kjelen. Dypp en skje i sukkerlaken og så rett oppi vannglasset. Bruk fingrene og se om du kan forme en myk karamellkule. Da er den ferdig. (Blir den steinhard, har den stått for lenge, rensen helt bløt kan du ikke litt til).

 

Hell sukkerlaken i en tynn stråle langs kanten av bollen mens du visper. Kjør på full guffe til marengsen har fått ca romtemperatur. Det tar 10-15 minutter.

Og da har du verdens beste marengs: blank, tykk og deilig.

 

Ha marengsen over i en sprøytepose (eller klipp av et hjørne på en brødpose i plast), bruk en sprøytetipp med stort hull om du har og sprøyte ut marengs på bunnene.

 

Sett kaldt før du har på sjokoladetrekk.

Sjokoladen smeltes på svak, svak varme sammen med delfiafettet. Og pensles på marengstoppene. Strø med feks kokos eller hakkede nøtter om du vil og pass på så du ikke spiser opp alle med en gang. De er forresten også fine å fryse. Tiner på null komma nix.

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.